Πάσχα στο σπίτι – Η σημασία του νονού για κάθε παιδί!

Ο νονός και η νονά είναι φιγούρες που συχνά συγχέονται με δώρα την περίοδο των εορτών, είτε είναι Πάσχα, είτε είναι Χριστούγεννα ή κάποια άλλη γιορτή. Στην πραγματικότητα όμως, ο νονός είναι ένα σημαντικό πρόσωπο στη ζωή κάθε παιδιού, για αυτό και συνήθως, επιλέγεται να είναι ένα πρόσωπο αγαπητό και κοντινό στην οικογένεια.

Η σημασία του νονού στη ζωή ενός παιδιού, είναι πολλά περισσότερα από μερικά δώρα, καθώς ουσιαστικά είναι και εκείνος υπεύθυνος για την πνευματική του ανάπτυξη. Η τακτική παρουσία του με οποιονδήποτε τρόπο, συνεπώς, βοηθάει το παιδί να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί του και να τον θεωρήσει μέλος της ευρύτερης οικογένειας.

Σε μία τόσο πρωτόγνωρη για όλους μας περίοδο, ο κάθε ένας μας προσπαθεί να συμβαδίσει με τα νέα δεδομένα. Ειδικά για ένα παιδί, οι ξαφνικές αλλαγές που έχουν συμβεί στην καθημερινότητα είναι πιθανό να το έχουν αποσυντονίσει ή ακόμα και να του έχουν δημιουργήσει ένα αίσθημα ανασφάλειας. Ο ρόλος των γονιών αλλά και του νονού, σε αυτή την περίοδο είναι αν μη τι άλλο, περισσότερο σημαντικός, καθώς φροντίζουν για τη διασφάλιση της ηρεμίας και του αισθήματος ασφάλειας σε κάθε παιδί.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι το φετινό Πάσχα. Για τα περισσότερα παιδιά, αυτή η περίοδος, εκτός από τις διακοπές, σημαίνει οικογενειακές στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, την πολυπόθητη λαμπάδα και ενδεχομένως μια αφορμή για εξόρμηση στη φύση, στην καρδιά της άνοιξης.

Κάνοντας Πάσχα στο σπίτι, μπορούμε ακόμα να δημιουργήσουμε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, τόσο για τα παιδιά, όσο και για εμάς! #ΜένουμεΣπίτι, σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς κοντά σε όσους αγαπάμε! Ας βάψουμε αυγά, ας κρατήσουμε τις λαμπάδες μας και ας ευχηθούμε στο γιορτινό τραπέζι, του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί με υγεία!

Για τους νονούς και τις νονές, φροντίζει το Rose Poupée! Ακόμα και αν δεν μπορείτε να επισκεφτείτε τα αγαπημένα σας βαφτιστήρια στο σπίτι, μπορείτε να κάνετε online παραγγελία, επιλέγοντας μέσα από μια μεγάλη συλλογή από χειροποίητες λαμπάδες, ώστε να φτάσουν εκεί που επιθυμείτε με ασφάλεια!

Leave a Comment

Η διεύθυνση e-mail σας δεν θα δημοσιευτεί.