Μένουμε σπίτι: 7 δημιουργικές ιδέες για παιχνίδια.

Μένουμε σπίτι; Μένουμε δημιουργικοί!

Οι συνθήκες τις τελευταίες ημέρες είναι τέτοιες που πρέπει να μένουμε στο σπίτι για όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, χωρίς άσκοπες εξόδους, ώστε να προστατεύσουμε την υγείας μας αλλά και την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων. Μένουμε σπίτι, λοιπόν, υπεύθυνα, αλλά εξίσου δημιουργικά με πριν!

Οι μικροί μας φίλοι, όπου και να βρίσκονται, δεν παύουν να έχουν ακατάπαυστη όρεξη για παιχνίδι, για αυτό και εμείς φροντίζουμε οι μέρες μέσα στο σπίτι να είναι διασκεδαστικές και ταυτόχρονα εκπαιδευτικές, προσφέροντάς τους διαρκώς νέα ερεθίσματα με indoors δραστηριότητες!

Στο Rose Poupée, συγκεντρώσαμε 7 δημιουργικές ιδέες για παιχνίδια που μπορούν να απασχολήσουν τα παιδιά για ώρες, προσφέροντάς τους παράλληλα δημιουργικά ερεθίσματα, μακριά από οθόνες.

1. Κατασκευές & Χειροτεχνίες

Οι ώρες που έχουμε διαθέσιμες, είναι ιδανικές για να εξασκήσουμε τα ταλέντα μας και να ανακαλύψουμε καινούρια! Βγάζουμε τα εργαλεία μας και ετοιμάζουμε μοναδικές κατασκευές και χειροτεχνίες, δημιουργώντας μόνοι μας ό,τι μπορούμε να φανταστούμε!

2. Παζλ

Κλασσικό και πάντα επίκαιρο, το παζλ δεν θα πάψει ποτέ να είναι μέσα στις προτιμήσεις μικρών και μεγάλων. Επιλέγοντας μέσα από μία μεγάλη ποικιλία σε θεματολογία, το παζλ μπορεί να απασχολήσει για πολλές ώρες όλη την οικογένεια, με τον πιο ευχάριστο τρόπο, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία για bonding μεταξύ γονιών και παιδιών!

3. Επιτραπέζια

Σε αυτή την κατηγορία μιλάμε πλέον ξεκάθαρα και για παιδιά και για ενήλικες, καθώς τα επιτραπέζια αρμόζουν σε όλες τις ηλικίες και προσφέρουν πολύ γέλιο και διασκέδαση. Παράλληλα, βοηθούν το ομαδικό πνεύμα και τη στρατηγική σκέψη, ενώ αναλόγως τη διάθεση, μπορούν να σας κρατήσουν προσηλωμένους για πολλές ώρες παιχνιδιού!

4. Μοντελισμός

Ώρα να μιλήσουμε για μια απασχόληση που μπορεί να εξελιχθεί σε αγαπημένο χόμπι για κάθε παιδί. Μέσα από τον μοντελισμό, τα παιδιά μαθαίνουν να εργάζονται με προσοχή στη λεπτομέρεια και συγκέντρωση, ενώ οι δημιουργίες τους μπορούν να σχηματίσουν ενδιαφέρουσες συλλογές που θα διακοσμήσουν το δωμάτιό τους.

5. Παιχνίδια ρόλων και μίμισης

Γιατροί, μάστορες, ιππότες, πριγκίπισσες. Είναι ωραίο να δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να γίνουν, ό,τι ονειρεύονται! Μέσα από τα παιχνίδια μίμησης, η φαντασία γεμίζει τις ώρες μέσα στο σπίτι με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, ενώ τα παιδιά εξερευνούν νέους κόσμους!

6. Επιστήμη & Ανακαλύψεις

Ένας από τους καλύτερους συνδυασμούς του παίζω και μαθαίνω, είναι αναμφίβολα τα παιχνίδια επιστήμης και ανακαλύψεων. Οι ώρες μέσα στο σπίτι είναι ιδανική ευκαιρία για να φέρουμε τα παιδιά σε πρώτη επαφή με το ηλιακό σύστημα, τη χημεία, τη ρομποτική και πολλά ακόμα! 

7. Ζωγραφική

Για το τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε μία κλασσική επιλογή, όπως είναι η ζωγραφική. Η ενασχόληση με τα χρώματα και τα σχήματα βοηθούν σημαντικά στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, ενώ παράλληλα τους δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους στις τέχνες.

Στο Rose Poupée, προσφέρουμε μοναδικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες που βοηθούν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών, προσφέροντάς τους χρόνο και επιλογές και έξω από τις οθόνες. Αυτές τις ημέρες #ΜένουμεΣπίτι και σας εξυπηρετούμε μέσα από ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές παραγγελίες. 

Leave a Comment

Η διεύθυνση e-mail σας δεν θα δημοσιευτεί.